Десерт, гідний королівського столу: готуємо сирник з вишнями за рецептом Лілії Цвіт

17 червня 2024, 23:35
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Сирник стане ще смачнішим, якщо додати у нього вишні. Спробуйте скористатися цим рецептом відомої кулінарки Лілії Цвіт.

Мак також додасть десерту цікавинки. Такий сирник цілком вартий святкового столу.

Варто спробувати Його подавали ще королеві Єлизаветі: рецепт розкішного вишневого пирога

Сирник з вишнями

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 5
Інгредієнти для коржа:
– 300 грамів печива;
– 140 грамів масла 73%.
Сирна маса:
– 550 грамів кисломолочного сиру;
– 400 грамів сметани;
– 3 яйця;
– 16 грамів ванільного цукру;
– 60 грамів маку;
– 40 грамів крохмалю;
– 40 грамів манки;
– 150 грамів цукру.
Ягідний шар:
– 250 грамів вишень;
– 40 грамів цукру;
– 1 столова ложка крохмалю.

Приготування:

  1. Масло розтопіть. У блендері подрібніть будь-яке печиво, влийте масло і перемішайте рукою. Викладіть масу на дно форми, зробіть бортики приблизно 5 сантиметрів і добре утрамбуйте.
  2. У каструлю насипте мак, залийте 50 мілілітрами води та варіть 15 хвилин. Процідіть мак і охолодіть.
  3. Для сирної маси з'єднайте сир, яйця, ванільний цукор і сметану. Збийте до однорідності блендером. Додайте крохмаль, манку, мак і добре перемішайте.
  4. Розігрійте духовку до 170 градусів. Влийте сирну масу на пісочну основу і випікайте приблизно 1 – 1,5 години. Залиште сирник у формі до повного охолодження.
  5. З вишні приберіть кісточки й збийте блендером до стану пюре. Додайте цукор, крохмаль і перемішайте. Варіть на середньому вогні 1 – 2 хвилини до загустіння. Охолодіть до кімнатної температури й викладіть на сирник. Відправте у холодильник на 1 – 2 години, а потім вийміть з форми.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати французькі млинці з полуницею та вершковим кремом.