Укр Рус
28 жовтня, 12:08
2

Зелений, чорний чи трав’яний: скільки часу треба заварювати кожен чай

Основні тези
  • Кожен чай потребує різної температури та часу заварювання.
  • Заварювати чай потрібно не у крутому кипʼятку, вода повинна трішки охолонути. 

Чай – вкрай популярний напій, який здатен надати затишку будь-якій атмосфері. Однак в нього є свої секрети, які точно варто опанувати.

Приготування чаю – не такий тривіальний процес, як може здатися. Які в нього є секрети і як вони впливають на напій – розповідає 24 Канал з посиланням на KitchenAid

Читайте також Про загрозу зможете забути: як легко захистити варення від цвілі

Як довго треба заварювати чай? 

  • Чорний чай 

Для заварювання чорного чаю потрібен злегка вистиглий кипʼяток, приблизно 95 градусів. Його смак та аромат добре розкриються вже через 3 – 5 хвилин, але ви можете чекати довше, якщо полюбляєте міцний напій. 

У чаю є свої секрети / Фото Pixabay

  • Зелений чай

Для зеленого чаю потрібна більш прохолодна вода, в діапазоні 70 – 85 градусів. Окрім того, варто звернути увагу, що час його приготування складає 1 – 3 хвилини. Ідеальний варіант, коли ви поспішаєте, але хочете насолодитися зігрівальним напоєм. 

  • Травʼяний чай 

Тут усе залежить від конкретного сорту та бажаної міцності. Смак та аромат найкраще розкриються у воді, температура якої сягає 95 градусів. Щодо тривалості заварювання, то достатньо 5 – 10 хвилин. 

А ще вам можуть бути цікавими поради із заварювання китайського чаю з TikTok thetea.ua

Секрети, що стануть у пригоді

  • Якщо захочете приготувати вареники – скористайтеся перевіреними рецептами тіста. 

  • А коли готуватимете десерт, пригадайте незаслужено забутий та особливо ніжний крем з манки