А стримувати себе так важко: скільки черешень можна їсти на день

29 травня 2024, 23:30
Читать новость на русском

Джерело:

Village

Початок літа – самий розпал сезону улюблених ягід та фруктів. Так хочеться наїстися їх досхочу! Однак виявляється, що варто тримати себе в руках, аби не зашкодити здоровю.

Ягоди черешні – це особливий вид задоволення. Вони не лише смакують, а й мають багато корисних властивостей. Втім, існує небезпека перебрати міру, тож краще знати про ягоди якщо не вичерпну, то принаймні базову інформацію. 

До теми Скільки полуниці можна їсти в день: що каже наука і чи дотримуємося ми норми

Цінність сезонних ягід та фруктів полягає у тому, що вони дозрівають у природних умовах, а отже, містять у собі максимальну кількість корисних речовин. Також у сезон ягоди майже не обробляють хімікатами, що є гарною новиною для нашого організму. 

У якому вигляді треба їсти ягоди 

Найкраща опція – нічого не вигадувати. Свіжі та цілі ягоди найбагатші на клітковину та корисні елементи, тож не варто відмовлятися від можливості насолодитися смаком та подарувати користь своєму організму. 

Ще один гарний варіант – смузі. На відміну від соків, клітковина в них також гарно зберігається. Не варто робити смузі солодким, ідеальне рішення – 70% овочів та зелені та 30% – фрукти або ягоди. Якщо ви полюбляєте сорбети, то аргументів проти них теж немає. 

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Скільки черешні можна з'їдати на день

Впродовж дня рекомендують вживати 300 – 350 грамів ягід і фруктів. Порцію варто регулювати відповідно до кількості цукру. 

Їх варто споживати до 16:00. Причина проста – це вуглеводи, в яких багато глюкози. Якщо насолоджуватися ними в пізній час, то в організмі можуть запуститися процеси, які стануть причиною набору зайвої ваги. Також занадто велика кількість черешні може спричинити дискомфорт у шлунку. 

Не забуваємо мити

Перед вживанням черешні обов'язково потрібно мити. І не просто під краном, а замочити у воді з двома ложками оцту на 10 хвилин. Після цього ополіскуємо звичайною проточною водою та не турбуємося, що на ягодах залишилися мікроби.

Рецепт смузі з черешнею та полуницею 

Час: 10 хвилин 

Порцій: 2 

Інгредієнти: 

– 160 грамів черешні без кісточки;
– 150 грамів полуниці;
– 250 мілілітрів молока;
– дрібка ваніліну. 

Приготування: 

  1. Черешню і полуницю миємо і перебираємо. 
  2. Перекладаємо ягоди у блендер. 
  3. Вливаємо 100 мілілітрів молока та добре збиваємо. 
  4. Додаємо решту інгредієнтів та ще раз добре збиваємо до однорідності. 

Смачного!

Той самий смак дитинства: легкий рецепт пирога з варення.