Ягоди черешні – це особливий вид задоволення. Вони не лише смакують, а й мають багато корисних властивостей. Втім, існує небезпека перебрати міру, тож краще знати про ягоди якщо не вичерпну, то принаймні базову інформацію.
До теми Скільки полуниці можна їсти в день: що каже наука і чи дотримуємося ми норми
Цінність сезонних ягід та фруктів полягає у тому, що вони дозрівають у природних умовах, а отже, містять у собі максимальну кількість корисних речовин. Також у сезон ягоди майже не обробляють хімікатами, що є гарною новиною для нашого організму.
У якому вигляді треба їсти ягоди
Найкраща опція – нічого не вигадувати. Свіжі та цілі ягоди найбагатші на клітковину та корисні елементи, тож не варто відмовлятися від можливості насолодитися смаком та подарувати користь своєму організму.
Ще один гарний варіант – смузі. На відміну від соків, клітковина в них також гарно зберігається. Не варто робити смузі солодким, ідеальне рішення – 70% овочів та зелені та 30% – фрукти або ягоди. Якщо ви полюбляєте сорбети, то аргументів проти них теж немає.
Скільки черешні можна з'їдати на день
Впродовж дня рекомендують вживати 300 – 350 грамів ягід і фруктів. Порцію варто регулювати відповідно до кількості цукру.
Їх варто споживати до 16:00. Причина проста – це вуглеводи, в яких багато глюкози. Якщо насолоджуватися ними в пізній час, то в організмі можуть запуститися процеси, які стануть причиною набору зайвої ваги. Також занадто велика кількість черешні може спричинити дискомфорт у шлунку.
Не забуваємо мити
Перед вживанням черешні обов'язково потрібно мити. І не просто під краном, а замочити у воді з двома ложками оцту на 10 хвилин. Після цього ополіскуємо звичайною проточною водою та не турбуємося, що на ягодах залишилися мікроби.
Рецепт смузі з черешнею та полуницею
Час: 10 хвилин
Порцій: 2
Приготування:
- Черешню і полуницю миємо і перебираємо.
- Перекладаємо ягоди у блендер.
- Вливаємо 100 мілілітрів молока та добре збиваємо.
- Додаємо решту інгредієнтів та ще раз добре збиваємо до однорідності.
Смачного!