Ягоди черешні – це особливий вид задоволення. Вони не лише смакують, а й мають багато корисних властивостей. Втім, існує небезпека перебрати міру, тож краще знати про ягоди якщо не вичерпну, то принаймні базову інформацію.

До теми Скільки полуниці можна їсти в день: що каже наука і чи дотримуємося ми норми

Цінність сезонних ягід та фруктів полягає у тому, що вони дозрівають у природних умовах, а отже, містять у собі максимальну кількість корисних речовин. Також у сезон ягоди майже не обробляють хімікатами, що є гарною новиною для нашого організму.

У якому вигляді треба їсти ягоди

Найкраща опція – нічого не вигадувати. Свіжі та цілі ягоди найбагатші на клітковину та корисні елементи, тож не варто відмовлятися від можливості насолодитися смаком та подарувати користь своєму організму.

Ще один гарний варіант – смузі. На відміну від соків, клітковина в них також гарно зберігається. Не варто робити смузі солодким, ідеальне рішення – 70% овочів та зелені та 30% – фрукти або ягоди. Якщо ви полюбляєте сорбети, то аргументів проти них теж немає.

Скільки черешні можна з'їдати на день

Впродовж дня рекомендують вживати 300 – 350 грамів ягід і фруктів. Порцію варто регулювати відповідно до кількості цукру.

Їх варто споживати до 16:00. Причина проста – це вуглеводи, в яких багато глюкози. Якщо насолоджуватися ними в пізній час, то в організмі можуть запуститися процеси, які стануть причиною набору зайвої ваги. Також занадто велика кількість черешні може спричинити дискомфорт у шлунку.

Не забуваємо мити

Перед вживанням черешні обов'язково потрібно мити. І не просто під краном, а замочити у воді з двома ложками оцту на 10 хвилин. Після цього ополіскуємо звичайною проточною водою та не турбуємося, що на ягодах залишилися мікроби.

Рецепт смузі з черешнею та полуницею

Час: 10 хвилин

Порцій: 2

Приготування:

  1. Черешню і полуницю миємо і перебираємо.
  2. Перекладаємо ягоди у блендер.
  3. Вливаємо 100 мілілітрів молока та добре збиваємо.
  4. Додаємо решту інгредієнтів та ще раз добре збиваємо до однорідності.

Смачного!