Цю традиційну українську страву, часто готують на свята. Щоб навчитися варити холодець, слід дотримуватися кількох важливих порад. 24 Канал зібрав кілька важливих секретів, щоб приготувати ідеальний кулінарний шедевр.
Не пропустіть Експрес-вечеря без турбот: як приготувати смачні страви всього за 20 хвилин
Як правильно варити холодець
Почніть із вибору якісної сировини. Основні інгредієнти холодцю – це м'ясо та кістки. Важливо, щоб кістки мали велику кількість хрящів, оскільки саме вони нададуть холодцю консистенцію та відмінний смак.
Слід обрати правильні спеції – це лавровий лист та чорний перець. Додайте сіль лише в кінці варіння. Це дозволить уникнути занадто солоного бульйону. Варити холодець потрібно 6 – 8 годин, не допускаючи закипання.
Що робити, якщо холодець не застиг
Якщо холодець не застиг, значить, йому не вистачило желатину. Найгірше застигає холодець, якщо ви варили бульйон лише з курки. У каструлю потрібно додавати ще свинину та яловичину (рульку чи ноги). Щоб врятувати страву, злийте бульйон назад у каструлю та ще раз перекип’ятіть.
На 1 літр води вам знадобиться 25 грамів желатину. Розчиніть порошок у бульйоні, залиште набухати на 20 хвилин. Після цього додайте желатин у каструлю. Добре перемішайте та знову розлийте по формах.
З чим подавати холодець
Подається холодець з гірчицею, оцтом та свіжим хріном. Ідеальний спосіб сервірування – це холодний холодець на гарному декоративному блюді.