Варто зауважити, що деяким людям яблука взагалі протипоказані, інформує Смачно 24. Зокрема, мовиться про тих, хто має харчову алергію, індивідуальну непереносимість, підвищену чутливість шлунково-кишкового тракту.
Буде цікаво Варто знати, щоб собі не нашкодити: кому не можна їсти молоду картоплю
Люди ж з гастритом і виразкою дванадцятипалої кишки можуть їсти яблука лише в обмежених кількостях.
Скільки яблук можна їсти на день
Нутриціологи не рекомендують з'їдати в день більше як 2 яблука. Адже у великих кількостях ці фрукти можуть сприяти пошкодженню зубної емалі та стати причиною карієсу.
Окрім цього, в насінні яблук міститься отруйний ціанід, тому їх краще їсти без насіння. Людський організм може з легкістю впоратися з невеликою кількістю ціаніду, тому дуже хвилюватися не варто. Лише перевищення дози може бути небезпечним.
Варто зауважити, що яблука знижують ймовірність виникнення раку, покращують пам'ять та еластичність судин, а також зміцнюють імунітет. А ось вітаміни групи В, які містяться в плодах, добре впливають на нервову систему.
Помірна кількість яблук добре впливає на організм / Фото Unsplash
Рецепт яблучної шарлотки
- Час: 1 година
- Порції: 6
Приготування:
- Ретельно почистьте яблука, наріжте їх невеликими кубиками.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- ️Збийте яйця з цукром до світлої, пишної піни. Додайте просіяне борошно, розпушувач, ваніль та перемішайте. Додайте яблука і знову перемішайте.
- ️Викладіть тісто у форму, застелену пергаментом, та розрівняйте.
- ️Випікайте пиріг 40 – 45 хвилин до гарної золотистої скоринки.
- Охолодіть готову шарлотку, щоб вийняти її з форми.