1 серпня,
20:37
Густе сливове повидло: надійний рецепт, перевірений роками
Джерело:
ShubaСливове повидло точно стане в пригоді взимку. Його дуже смачно їсти самостійно чи зробити на його основі низку десертів.
Готувати таке повидло зовсім не важко. Обов'язково спробуйте, поки триває сезон.
Буде смачно Лише з 4 інгредієнтів: геніальний рецепт лимонного десерта від Ектора Хіменса-Браво
Сливове повидло
- Час: 2 години
- Порцій: 4
– 1 кілограм слив;
– 700 грамів цукру;
– 2 грами лимонної кислоти.
Приготування:
- Сливи помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Наріжте на часточки, викладіть у каструлю і засипте цукром. Додайте лимонну кислоту і перемішайте.
- Поставте каструлю на середній вогонь. Помішуючи, нагрійте до закипання. Після цього зменште вогонь до мінімального і варіть 30 хвилин, помішуючи та знімаючи піну.
- Перебийте блендером до однорідності. Доведіть до кипіння і на помірному вогні варіть ще 1 – 1,5 години, періодично помішуючи.
- Тим часом простерилізуйте банки 2 півлітрові банки. Кришки прокип'ятіть 3 хвилини.
- Гаряче повидло розкладіть у простерилізовані банки та герметично закрийте кришками. Залиште до повного охолодження. Зберігайте у темному прохолодному місці.