Слойки – універсальна випічка, яку можна готувати з вишнями, яблуками, сливами чи іншим улюбленим варенням, чи джемом. Ми дібрали для вас рецепт домашньої слойки з вишнями, які ви можете обирати як свіжі, так і у власному соку чи заморожені.

Читайте також Рецепт курячих гомілок в беконі, що ідеально підійдуть до застілля з сім'єю чи друзями

Рецепт слойки з вишнями

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 8 – 10 штук

Приготування:

  • ️Розморожуємо тісто згідно з інструкцією на упаковці.
  • ️Вишню з'єднуємо з цукром, крохмалем і на помірному вогні, помішуючи, доводимо до загустіння. Вливаємо воду, вишні – вони мають покипіти 1 хвилину. Охолоджуємо.
  • ️Тісто злегка розкатуємо скалкою. Нарізаємо на квадрати, робимо надрізи (див. відео) та викладаємо 1 столову ложку начинки. Краї змазуємо збовтаним яйцем і формуємо конвертик. Вилкою притискаємо краї тіста.
  • Викладаємо слойки на пергамент і змазуємо збовтаним яйцем.
  • ️Випікаємо все при 190 градусах близько 20 – 25 хвилин, до золотистої скоринки. Орієнтуйтесь по своїй духовці.

Смачного!