Перш ніж розпочати готувати салат, підготуйте всі інгредієнти. Ми підкажемо вам, як правильно відварити язик, щоб він був повністю готовий та не виникло труднощів із його очищенням.

Читайте також Як зробити новорічний стіл здоровим: рецепти корисних страв, які сподобаються усім

Як правильно відварити язик

  • У великій каструлі зберіть овочі: моркву, цибулю, селеру, лаврове листя, чорний перець та сіль.
  • Доведіть все до кипіння та покладіть в овочевий бульйон язик. Щоб він повністю занурився в нього, покладіть невелику тарілку, яка слугуватиме пресом. Саме так він провариться рівномірно.
  • Варіть язик на повільному вогні до м’якості у найтовстішій його частині. Час приготування язика від 1,5 до 2,5 годин.
  • Відварений язик одразу занурте в холодну воду. Зніміть шкірку. У правильно звареного язика шкірка зачищається дуже легко.

Рецепт салату з язиком

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2 – 4


Салат з язиком / Фото зі сторінки Володимира Ярославського

Приготування:

  1. Заздалегідь відваріть язик, почистіть його та охолодіть. Наріжте його соломкою у 2 – 3 міліметри завтовшки та довжиною 5 сантиметрів.


Салат з язиком / Фото зі сторінки Володимира Ярославського

  1. Аналогічно наріжте свіжий огірок.
  1. Заморожений зелений горошок киньте в підсолений окріп та варіть 5 – 6 хвилин від моменту кипіння. Відкиньте його на сито та охолодіть холодною водою, щоб припинити термічні процеси.
  1. Відваріть курячі яйця в підсоленій воді 8 хвилин, почистіть від шкарлупи. Розділіть їх на жовтки та білки.
  1. Жовтки розітріть виделкою разом з сіллю, гірчицею та чорним меленим перцем.


Салат з язиком / Фото зі сторінки Володимира Ярославського

  1. Яєчні білки наріжте соломкою, а зелень дрібно посічіть ножем.


Салат з язиком / Фото зі сторінки Володимира Ярославського

  1. З'єднайте всі інгредієнти в салатниці. Готово!

Перевірте себе! Як правильно їсти паличками:

Текст публікації Володимира Ярославського:

Салат з язиком з мого дитинства. На смак не олів‘є, але навіть смачніше і трішечки схоже.

Інгредієнти на 2 великі порції:

  • 2 відварених яйця
  • 140 г відварного язика
  • 100 г свіжого огірка
  • 80 г зеленого горошку
  • 90 г домашнього майонезу (рецепт раніше у профілі)
  • 10 г ніжної гірчиці, сіль, перець
  • Зелень петрушки або кріп та естрагон

Приготування
Попередньо відварений, холодний язик нарізаю майже соломкою. Мають вийти брусочки 2 – 3 мм товщиною і довжиною 5 см. Теж саме з огірком.
Заморожений зелений горошок кидаю у киплячу підсолену воду і варю з моменту закипання 5-6 хвилин, відкидаю на сито, даю охолонути. Яйця варю в круту, охолоджую, виймаю жовтки і розтираю їх виделкою з гірчицею і сіллю, чорний перець додаю за бажанням. Білки намагаюсь також нарізати соломкою. Зелень просто подрібнюю міленько. Усі інгредієнти змішую і салат готовий.

Як варити язик, про всяк випадок:
У велику каструлю кладу обрізки овочів - морква, цибуля, селера, лаврове листя, перець, сіль, довожу до кипіння воду, кладу язик і на нього поміщаю перевернуту маленьку тарілку, діаметром меншу за каструлю. Це для того, щоб язик варився повністю зануреним у воду. Саме так він проварюється рівномірно. Варимо на повільному вогні до м’якості у найтовстішій частині - це перевіряю дерев’яною шпажкою. Час приготування - від 1.5 до 2.5 години - залежить від м‘яса. Коли він стає м’яким - виймаю і одразу ж, поки він дуже гарячий, під холодною проточною водою зачищаю шкірку. У правильно звареному язику шкірка зачищається дуже легко.