Коли ми купуємо курячі гомілки, перше, що спадає на думку – запекти їх зі спеціями та картоплею. Однак це м'ясо є універсальним та може бути головним інгредієнтом незвичних страв і навіть делікатесів.

До теми Рецепт курячих гомілок в беконі, що ідеально підійдуть до застілля з сім'єю чи друзями

Не вірите? Тоді спробуйте приготувати фаршировані гомілки з грибами. Хрумка скоринка м'яса та ніжна грибна начинка точно не залишать нікого байдужим. Крім цього, ціна страви є доступною кожному, адже упаковка гомілок у середньому коштує 92 гривні, а печериць – 60 гривень.

А щоб фаршировані гомілки з грибами були не тільки смачними, але й корисними, пропонуємо обирати м'ясо тільки перевіреного виробника. Такого як ТМ "Наша Ряба". Цей бренд добре відомий українцям, адже поставляє на полиці магазинів тільки свіжу та якісну курятину за доступними цінами.

Пропонуємо рецепт фаршированих гомілок з грибами. Буде смачно та поживно!

Рецепт фаршированих гомілок з грибами

Порцій: 4

Час: 1 година

Приготування:

  1. Очистіть цибулю від лушпиння, дрібно наріжте. Обсмажте на пательні з олією до прозорості. Додайте натерту моркву і готуйте впродовж 2 хвилин на малому вогні.
  2. Наріжте печериці невеликими кубиками (до сантиметра).
  3. Висипте гриби до овочів та смажте все 10 хвилин до повного випаровування рідини (соку з шампіньйонів). Відставте овочі охолонути.
  4. Вийміть кістку з гомілки, залишивши тільки невеличку її частинку, щоб утворився "мішечок" зі шкірки.

Курячі гомілки, фаршировані грибами

Для фарширування гомілок розділіть м'ясо, як на фото / Фото Shutterstock

  1. Відділіть м'ясо від кістки, наріжте його довільними шматками
  2. У мисці змішайте курятину та охолоджені овочі. Додайте солі та перцю до смаку.
  3. Нафаршируйте гомілки начинкою з грибів, овочів та курячого м'яса. Викладіть їх на деко, змащене олією, та присмачте паприкою.
  1. Запікайте фаршировані гомілки при 180 градусах впродовж 40 хвилин.
  2. Подавайте страву з відвареною картоплею, прикрашеною листками свіжого базиліка, та овочевим салатом. Фаршировані гомілки краще смакують теплими.

Готувати нові страви зі звичних продуктів нескладно. Тож наважуйтесь на нові кулінарні експерименти та дивуйте рідних делікатесами із гомілок вже сьогодні!