Для цієї страви підійде будь-яка риба без великих кісток, в ідеалі – філе. Перед запіканням рибу треба трохи підсмажити, проте дивіться не перетримайте її на сковороді.
Цікаво Смачні обіди з куркою на роботу: готуємо імбирно-медові стегна, котлети та ковбаску по-галицьки
Рецепт риби, запеченої в горщиках у томатному соусі
Час: 45 хвилин
Порцій: 4
Легко та смачно / Фото Pixabay
Інгредієнти
- 1 кілограм риби;
- 4 ложки борошна;
- 2 моркви;
- 2 – 3 цибулини;
- спеції до смаку;
- 500 мілілітрів томаточного соку або тертих помідорів.
Приготування
- Нарізаємо почищену та помиту рибу шматочками, які пройдуть у горщики.
- Паніруємо рибу у борошні, але небагато, найкраще просто трішки "припудрити". Обсмажуємо на розігрітій пательні по хвилині з кожної сторони. Накривати сковорідку кришкою не потрібно.
- нарізамє моркву крупною соломкою, а цибулю нарізаємо півкільцями. Викладаємо на сковорідку та обсмажуємо.
- Рибу та овочі накладаємо у горщики: кладемо рибу, по середині накладаємо рибу, а овочами заповнюємо порожнечі.
- Потерті помідори або сік солимо за смаком, додаємо спеції та заливаємо рибу.
- Готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Наприкінці приготування можна дати під кришку горщика лавровий листок.
Смачного!