13 липня,
12:23
До м'яса чи риби: смажимо молоду картоплю з кропом та сметаною від Клопотенка
Джерело:
Євген КлопотенкоВ сезон молодої картоплі ми зазвичай відварюємо її з кропом та маслом. Чому б не спробувати посмажити її на сковорідці? У нас є рецепт.
Молода картопля – справжній скарб влітку. Її можна відварювати, запікати, та навіть смажити. Хоч вареників з неї не зробиш, адже консистенція пюре не та, але от з часничком на сковорідці – смакота.
Читайте також Такого ви ще не куштували: курячі стріпси в шоколадному соусі з перцем чилі
Рецепт молодої картоплі смаженої на сковорідці
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
– 800 грамів молодої картоплі;
– 1 зубчик часнику;
– 50 грамів вершкового масла;
– 50 грамів олії;
– 5 гілочок кропу для подачі;
– сіль, перець до смаку.
Для пряної олії:
– 50 грамів нерафінованої соняшникової олії;
– 4 зубчики часнику;
– 5 гілочок кропу.
Приготування:
- Промиваємо 800 грамів молодої картоплі, нарізаємо її шматочками.
- Розігріваємо на сковорідці 50 грамів вершкового масла та 50 грамів олії. Коли масло розтане, викладаємо на сковорідку картоплю та смажимо впродовж 15 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.
- Один зубчик часнику нарізаємо скибками, додаємо його на сковорідку разом із сіллю та перцем і смажимо ще 5 хвилин.
- Подрібніть часникодавкою чотири зубчики часнику. Дрібно нарізаємо п'ять гілочок кропу. Змішуємо 50 грамів соняшникової олії з часником і кропом.
- Поливаємо готову картоплю пряною олією та подаємо гарячою.
Смачного!
Сподобався рецепт картоплі? Спробуйте також приготувати зелений борщ зі щавлем.