Щоб смажені пиріжки вдалися, потрібно знати досконалу рецептуру саме тіста. Щодо начинки – вона повинна бути максимально сухою: капуста, картопля, гриби, домашній сир, м'ясна чи рибна.

Читайте також Як виготовляють курячі слайси: сушені чи в'ялені та різниця між ними

Подавайте такі пиріжки зі склянкою парного молока, або домашнім компотом. Такий смаколик з дитинства хоч і калорійний, але надзвичайно смачний і такий рідний.

Рецепт смажених пиріжків

  • Час: 2 години
  • Порції: 10 штук

Приготування:

  • Для першого етапу приготування заготовки на тісто змішаємо всі сухі інгредієнти та заливаємо їх окропом з олією. Перемішаємо це все вінчиком. У вас вийде такий клейстер з невеликою кількістю грудочок. Це нормально. Відставляємо, щоб все охололо.
  • Цим часом замішуємо тісто: дріжджі, цукор і 100 грамів борошна змішуємо разом та додаємо теплу воду. Нехай опара постоїть в теплі 10 – 15 хвилин. Коли з’являться пухирці, додаємо нашу заготовку, жовток та решту борошна. Добре вимішуємо все, щоб тісто було еластичним, але трішки липнуло до рук.
  • Змащуємо руки олією – тісто не буде прилипати. Перекладаємо тісто в миску, змащену олією, накриваємо зверху рушником і даємо постояти 1 годину в теплі.
  • Змащуємо стільницю і руки олією, розділяємо тісто на 10 рівних частин. Тісто не розкатуємо качалкою, а обминаємо і формуємо руками.
  • Начинку можна обрати будь-яку, головне тільки, щоб вона була суха. Викладаємо начинку на тісто, защіпляємо краї.
  • Смажимо пиріжки у великій кількості олії на середньому вогні 3 – 4 хвилини.

Смачного!