Батьківщина шпинату – стародавня Персія. У добу Середньовіччя араби привезли кілька корисних рецептів до Іспанії. А справжній шпинатний бум стався у США після Другої світової війни. Це зелене листя рекламували й продавали буквально на кожному розі. Полюбляють страви зі шпинату й сучасні американці. Так, палкою прихильницею шпинатної дієти є відома співачка та актриса Дженніфер Лопес.

Цікаво Маринувати не можна купувати: що краще – купити вже підготоване м'ясо чи замаринувати власноруч

Щоб завагітніти, Джей Ло за приписом лікарів збільшила споживання фолієвої кислоти, на яку багатий шпинат. Відомий шеф-кухар розробив для зірки спеціальне меню. Дженніфер їла шпинат на сніданок (в омлетах), на обід (у салатах) і навіть на вечерю (у смузі).

Рецепт омлету зі шпинатом

Час: 15 хвилин
Порцій: 2

Запашний рецепт / Фото Food and Mood

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 2 столові ложки молока;
  • 3 столові ложки вершкового масла;
  • 200 грамів шпинату;
  • чайна ложка борошна;
  • зубчик часнику;
  • сіль перець.

Приготування:

  1. Шпинат промити та очистити. Ошпарити листя окропом та грубо порізати.
  2. Розігріти пательню та викласти на неї вершкове масло, обсмажити шпинат на сковорідці близько трьох хвилин.
  3. Яйця змішати з молоком, що залишилося, посолити та посмажити омлет.
  4. Викласти на готовий омлет шпинат. Після цього скласти омлет навпіл і викласти його на розігріту тарілку.
  5. За бажанням страву полити розтопленим вершковим маслом і додати мускатний горіх, тертий жовтий сир чи горгонзолу.