Батьківщина шпинату – стародавня Персія. У добу Середньовіччя араби привезли кілька корисних рецептів до Іспанії. А справжній шпинатний бум стався у США після Другої світової війни. Це зелене листя рекламували й продавали буквально на кожному розі. Полюбляють страви зі шпинату й сучасні американці. Так, палкою прихильницею шпинатної дієти є відома співачка та актриса Дженніфер Лопес.
Цікаво Маринувати не можна купувати: що краще – купити вже підготоване м'ясо чи замаринувати власноруч
Щоб завагітніти, Джей Ло за приписом лікарів збільшила споживання фолієвої кислоти, на яку багатий шпинат. Відомий шеф-кухар розробив для зірки спеціальне меню. Дженніфер їла шпинат на сніданок (в омлетах), на обід (у салатах) і навіть на вечерю (у смузі).
Рецепт омлету зі шпинатом
Час: 15 хвилин
Порцій: 2
Запашний рецепт / Фото Food and Mood
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 2 столові ложки молока;
- 3 столові ложки вершкового масла;
- 200 грамів шпинату;
- чайна ложка борошна;
- зубчик часнику;
- сіль перець.
Приготування:
- Шпинат промити та очистити. Ошпарити листя окропом та грубо порізати.
- Розігріти пательню та викласти на неї вершкове масло, обсмажити шпинат на сковорідці близько трьох хвилин.
- Яйця змішати з молоком, що залишилося, посолити та посмажити омлет.
- Викласти на готовий омлет шпинат. Після цього скласти омлет навпіл і викласти його на розігріту тарілку.
- За бажанням страву полити розтопленим вершковим маслом і додати мускатний горіх, тертий жовтий сир чи горгонзолу.