Скрамбл – популярний сніданок, який готують з сирих курячих яєць з додаванням великої кількості вершкового масла, коров'ячих вершків.

Читайте також Свіжий соус до риби: готуємо з томатів та ароматних трав без майонезу

На перший погляд, скрамбл може здатися важкою у приготуванні стравою, проте це не так. Український шеф-кухар Микола Люлько поділився з читачами рецептом справжнього скрамблу, який часто готує вдома або на роботі для відвідувачів.

Дотримуйтеся пропорцій, техніки та у вас все обов'язково вийде. Нехай смакує!

Рецепт скрамблу

  • Час: 5 хвилин
  • Порції: 1

Приготування:

  1. Добряче розігрійте сотейник на середньому вогні. Розтопіть в ньому шматок вершкового масла.
  1. Заздалегідь вибийте яйця у миску та посоліть. Збийте їх вінчиком до однорідної маси, але щоб не утворилася піна.
  1. У окремій мисці змішайте коров'ячі вершки та гірчицю.
  1. Вилийте яєчну суміш в сотейник та готуйте постійно помішуючи (до 1 хвилини). Коли яйця будуть вже майже готовими, швидко зніміть їх з плити та відправте у миску з вершками та гірчицею. Перемішайте їх. За цей час яйця дійдуть до готовності.

Скрамбл готовий!

За бажанням додатково приготуйте до яєчного сніданку хрумкі тости, відваріть спаржу або подайте зі свіжими овочами. Смачного!