Правильно підібраний соус до страви – 80 відсотків її успіху. Він може як "підняти" її смак до небес, так і повністю зіпсувати його.

Читайте також Голандський соус від Ярославського: рецепт до м'яса, риби та овочів

Скористайтеся рецептом українського шеф-кухаря та фіналіста кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали" Миколи Люлька, та приготуйте найкращий свіжий соус до риби вдома.

Рецепт соусу до риби

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  1. Для початку наберіть воду в сотейник та відправте на вогонь. У ній ми бланшуватимемо томати, щоб легко знати з них шкірку.
  1. Зробіть на томатах хрестоподібний надріз та бланшуйте їх в окропі протягом 30 секунд до 1 хвилини. Далі одразу перекладіть їх в крижану воду на кілька секунд. Зніміть шкірку з овочів та наріжте їх на часточки. З кожної видаліть насіння, залишаючи тільки м'ясисту частину томата.
  1. Наріжте її дрібним кубиком та перекладіть до глибокого посуду.
  1. Дрібно наріжте свіжу зелень тархуну, базиліку та кінзи – додайте до томатів. Натріть цедру лимона на дрібній терті та ретельно перемішайте інгредієнти в мисці.
  1. З решти лимона вичавіть сік в окремий посуд, додайте дрібку солі, мед (якщо він густий – прогрійте його в мікрохвильовій печі). Перемішайте інгредієнти та влийте до них тонкою цівкою олію й одразу перемішуйте вінчиком. У вас повинна вийти однорідна заправка.
  1. З'єднайте заправку з нарізаними овочами та перемішайте – соус готовий.
  1. Швидкий та простий спосіб приготувати рибу вдома – посмажити її на грилі. Зробіть на тушці (у Миколи дорадо) надрізи гострим ножем та трішки посоліть рибу зверху. Відправте на гриль та обсмажте з обох сторін. Оптимальна температура риби всередині – близько 62 градусів. Тоді м'ясо буде приготованим і не пересушеним.
  1. Розділіть готову дорадо на філе, викладіть на тарілку та полийте ароматним свіжим соусом.

Смачного!