Малосольні огірочки з солодкими акцентами – це ідеальна закуска в будь-яку пору року, а особливо, коли за вікном вже не так багато сонця. 24 Канал пропонує запастися цим шедевром за рецептом порталу Cookpad.

Не пропустіть Сам аромат зведе з розуму: знаменита підлива з білих грибів, яка все перетворює на шедевр

Зверніть увагу!

Для надання огірочкам яскравого солодкого акценту можна додати у маринад мед. Він додасть закусці ніжності та особливого колориту, радить портал Shuba.

Як заготувати солодкі огірки на зиму?

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 5 літрів

Інгредієнти:
– 3 кілограми огірків;
– 10 стаканів води;
– 1 стакан цукру;
– 3 столові ложки солі;
– 250 мілілітрів оцту;
– 4 зубчики часнику.

Приготування:

  1. Огірки залийте холодною водою й залиште на ніч, щоб вони стали хрусткішими.
  2. У велику каструлю налийте 10 склянок води, додайте цукор і сіль.
  3. Поставте на плиту, доведіть до кипіння. Потім влийте оцет і перемішайте.
  4. У киплячий маринад обережно опустіть огірки, накрийте кришкою та прогрівайте 5 – 7 хвилин на слабкому вогні, іноді помішуючи.
  5. У стерильні гарячі банки викладіть зелень листя хрону, вишні, кріп і подрібнений часник. Потім розкладіть гарячі огірки, залийте їх маринадом.
  6. Банки щільно закрийте кришками, переверніть догори дном і закутайте в теплу ковдру до повного охолодження.

Смачного!

Що ще заготувати на зиму?