Як у бабусі: готуємо розкішні вареники з вишнями та полуницею

28 травня 2024, 14:53
Читать новость на русском

Джерело:

yuliia.senych

Солодкі вареники обожнюють багато українців. Особливої уваги заслуговують вареники з вишнями.

Вони готуються на пару. Так смак полуниці та вишень буде ще інтенсивнішим.

Буде смачно На аромат збіжаться всі: готуємо фантастичні равлики з вишнями

Варенички з вишнями та полуницею

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 250 грамів кефіру;
– дрібка солі;
– 1 чайна ложка соди;
– 300 грамів борошна.
Начинка:
– 100 грамів вишень;
– 100 грамів полуниці;
– 100 грамів цукру;
– 1 чайна ложка крохмалю;
– масло до смаку.

Дивіться, як приготувати смачні вареники з вишнями: відео

Приготування:

  1. До ледь теплого кефіру додайте сіль, соду та просіяне борошно. Замішайте м'яке тісто. Залиште під плівкою на 15 хвилин.
  2. Ягоди промийте від бруду, дістаньте кісточки з вишень. Полуницю наріжте на маленькі шматочки. Окремо змішайте цукор і крохмаль.
  3. Тісто помніть і розкачайте у пласт середньої товщини. Виріжте кружечки середнього діаметра та викладіть на них начинку. Зверху посипте цукром із крохмалем. Добре защепіть краї.
  4. Викладіть вареники на дощечку, присипану борошном. Налийте в каструлю 1/3 води, зверху покладіть марлю та обв'яжіть мотузкою, щоб вона була гарно натягнута.
  5. Доведіть воду до кипіння і намочіть марлю. Викладіть вареники, накрийте кришкою і варіть 6 хвилин. Готові вареники змастіть вершковим маслом і посипте цукром.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати французькі млинці з полуницею та вершковим кремом.