Використовуйте айолі як смачний соус для сендвічів з м’ясом, овочами або сиром. Зокрема, він гарно підійде до бургерів, шашликів або стейків, страв з рисом.
Варто спробувати Вишукані страви зі "Сніжним крабом": 5 небанальних рецептів на свята і кожен день
Цей соус має насичений смак часнику, тому він вдало доповнює більшість страв, особливо ті, що мають нейтральний смак.
Рецепт соусу айолі
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 6
Приготування:
- Почистьте часник.
- Додайте олію, гілочку розмарину та запечіть при 200 градусах приблизно 15 хвилин.
- Вбийте в миску одне яйце, додайте базилік, запечений часник, сіль, перець, цедру та сік лимона.
- Перебийте все блендером.