Спагеті карбонара – ніжна паста з соусом на основі жовтків та хрумким беконом. Щоб приготувати та подати її правильно скористайтеся рецептом українського шеф-кухаря Володимира Ярославського.
Читайте також Ідеальні до кіно: готуємо курячі стріпси за 20 хвилин
Справжній автентичний рецепт без міфів і прикрас від шеф-кухаря та судді кулінарного проєкту "Мастер Шеф" створить справжню смакову подорож в Італію. Головне дослухайтеся до порад Ярославського і у вас все вийде.
Рецепт справжньої пасти карбонара
- Час: 35 хвилин
- Порції: 1
Приготування:
- Спагеті відварюємо у трохи підсоленій воді до стану аль-денте – трохи твердуватими та щільними всередині, так смачніше і корисніше. Якщо ви зливаєте воду зі спагеті, залиште трохи на потім.
- На сковороді обсмажуємо нарізаний бекон чи панчету і додаємо чорний перець.
- Окремо виделкою змішуємо яйце і пармезан та додаємо трохи жиру зі сковорідки в якій смажився бекон. Суміш можна помістити на сковорідку.
- Готові спагеті відправляємо на маленький вогонь, додаємо перемішане яйце з сиром і добре перемішуємо макарони, додаючи трохи води з пасти, що залишили раніше, щоб утворився красивий кремовий соус.
- ️Обережно️, тут не нагріваємо сковорідку сильно, щоб не утворився омлет і не згорнулося яйце.
- Наприкінці додаємо хрумкі смужки бекону, перемішуємо і викладаємо на тарілку.
- Їсти треба одразу, бо паста не дуже гаряча десь 85 – 83 градуси. Правильний соус лежить рівномірно на пасті, а не стікає з неї й не відшаровує жир. Сіль додавати не треба, тому що сир і бекон вже солені.
Смачного!