Як вдома приготувати Апероль Шпріц – справжній італійський рецепт

20 червня 2023, 17:15
Читать новость на русском

Джерело:

Воґ

Цей коктейль підкорив не одну вечірку. Без нього не обходиться жодне свято влітку, чи дівочі посиденьки. Так, ми говоримо про Апероль Шпріц.

Історія коктейлю Апероль Шпріц розпочинається з біттера Aperol, який 1919 року вперше виготовили в італійській Падуї. Саме на його честь назвали напій. До складу цього легкого аперитиву входять апельсини, тирлич, ревінь, ароматичні трави, які ростуть у передмісті П'ємонту, і плоди хінного дерева.

Читайте також Від історії до рецепта: готуємо справжній американський гамбургер

Ця фірмова трав’яна гіркота ідеально доповнила популярні на початку XX століття коктейлі "спрітци", у яких змішували локальне вино і безалкогольний тонік. Внаслідок такого поєднання і з’явився коктейль Апероль Шпріц, свіжість і приємну терпкість якого обожнюють мільйони європейців.

Рецепт коктейлю Апероль Шпріц

  • Час: 5 хвилин
  • Порції: 1
Інгредієнти:
 – 40 грамів бітеру Aperol;
 – 60 грамів Просеко, або іншого сухого ігристого вина;
 – 20 грамів газованої води або тоніку;
 – лід;
 – апельсин.

Приготування:

  • Нарізаємо апельсин скибками.
  • Усі інгредієнти змішуємо в охолодженому келиху, додаємо лід.
  • Одразу подаємо прохолодний напій разом із трубочкою.

Смачного!

Сподобався рецепт класичного напою Апероль Шпріц? Спробуйте також приготувати інші популярні коктейлі, які пасують до літньої спеки.