Історія коктейлю Апероль Шпріц розпочинається з біттера Aperol, який 1919 року вперше виготовили в італійській Падуї. Саме на його честь назвали напій. До складу цього легкого аперитиву входять апельсини, тирлич, ревінь, ароматичні трави, які ростуть у передмісті П'ємонту, і плоди хінного дерева.
Читайте також Від історії до рецепта: готуємо справжній американський гамбургер
Ця фірмова трав’яна гіркота ідеально доповнила популярні на початку XX століття коктейлі "спрітци", у яких змішували локальне вино і безалкогольний тонік. Внаслідок такого поєднання і з’явився коктейль Апероль Шпріц, свіжість і приємну терпкість якого обожнюють мільйони європейців.
Рецепт коктейлю Апероль Шпріц
- Час: 5 хвилин
- Порції: 1
Приготування:
- Нарізаємо апельсин скибками.
- Усі інгредієнти змішуємо в охолодженому келиху, додаємо лід.
- Одразу подаємо прохолодний напій разом із трубочкою.
Смачного!