Смак та аромат медівника відомий кожному з дитинства. Мабуть, ваші мами та бабусі не раз пекли цю смакоту й залишили вам родинний рецепт. А ми підготували для вас ще один!
Читайте також Рецепти для посиденьок із друзями
Український шеф-кухар Володимир Ярославський поділився власним родинним рецептом медівника, за яким готує й у своєму закладі. Кухар детально описав важливі процеси приготування медівника та точну кількість інгредієнтів для випічки.
Рецепт медівника
- Час: 60 хвилин (8 – 10 година на просочування)
- Порції: 8
Медівник / Фото Ярославського
Приготування:
- У глибокому посуді змішайте всі інгредієнти окрім борошна.
- Відправте на водяну баню та перемішуйте до піноутворення. Температура суміші повинна сягати 60 градусів.
- Всипте борошно та замісіть тісто лопаткою.
- Охолодіть тісто під шаром харчової плівки, краще перекласти його на стільницю.
- Коли тісто буде ледь теплим – розділіть його на 5 частин.
- Розкачайте кожну в тонкий корж.
Я працюю одразу ж на пергаменті – це надзвичайно зручно. Підпиляю борошном і розкачую тісто прямо за формою паперу,
– відзначив Ярославський.
- Розігрійте духовку до 160 градусів та випікайте коржі 6 хвилин.
Приготування:
- Змішайте сметану з медом, влийте збиті вершки.
- Додайте лимонний сік та перемішайте.
- Викладіть коржі у форму, перекладіть кремом.
Медівник / Фото Ярославського
- Відправте торт на ніч в холодильник, щоб він просочився.
- Готовий медовик подавайте до столу нарізаний порційними шматочками. Смачного!
Перевірте себе! Як знати, що ви п'єте замало води:
Текст публікації Володимира Ярославського:
Медівник. Ви тільки спробуйте !
Мед гречаний 200 г, цукор 100 г, яйце велике 2 шт., масло вершкове 100 г, сода 10 г, борошно 550 г.
Все крім борошна гріємо на водяній бані до піноутворення - це приблизно 60 градусів, потім всипаємо борошно і швидко замішуємо тісто, краще це робити дерев’яною лопаткою. Остуджуємо на столі під плівкою, і поки тісто ще ледь тепле, ділимо його на 5 коржів. Важливо їх зробити дуже тоненькими!
Тож я працюю одразу ж на пергаменті – це надзвичайно зручно. Підпиляю борошном і розкочую тісто прямо за формою паперу. Випікаю просто у духовці – температура 160. Печу до карамельного кольору. На це треба приблизно 6 хвилин.
На остиглі коржі наношу крем:
Сметана 20-25% – 600 г
Вершки збиті 400 г
Мед 180 г або цукор з медом
Сік лимона 5 г
Змішуємо сметану з медом, додаємо збиті вершки та трохи лимонного соку для трохи кращого смаку. Збираю медовик одразу у формі бажано в мене на роботі прямокутна - ви можете узяти 26 см. Викладаємо коржі і перешаровуємо кремом. Дати настоятися ніч у холодильнику, найкраще накритою плівкою.