Появу запіканки пов’язують із Францією. Саме французи першими почали готувати різноманітні варіації цієї страви. В Україну традиція та рецепти запіканок (а точніше, суфле) прийшли приблизно у XVIII столітті.
Цікаво Українська кухня підкорює світ: ТОП страв, які стали нашими туристичними візитівками
Молочна запіканка – надзвичайно проста страва. Її головні інгредієнти – молоко та яйця. Наші бабусі готували цю смакоту в печі. Ми ж робитимемо запіканку порційно – у горщиках або маленьких формочках – у духовці.
Рецепт молочної запіканки
Час: 45 хвилин
Порцій: 4
За рецептами наших бабусь / Фото Food and Mood
Інгредієнти:
- 1,3 літра молока;
- 5 яєць;
- сіль – на ваш смак;
- ягоди – для оздоблення.
Приготування:
- Яйця з молоком старанно збийте за допомогою міксера.
- Отриману суміш посоліть до смаку.
- Розлийте молочну масу по формах. Краще обирати посудини з високими бортами.
- Молочну масу у формах поставте у духовку, розігріту до 190 градусів.
- Випікати потрібно до золотистої скоринки 15 – 20 хвилин.
- Готову страву подають із джемом або свіжими ягодами.