Появу запіканки пов’язують із Францією. Саме французи першими почали готувати різноманітні варіації цієї страви. В Україну традиція та рецепти запіканок (а точніше, суфле) прийшли приблизно у XVIII столітті.

Цікаво Українська кухня підкорює світ: ТОП страв, які стали нашими туристичними візитівками

Молочна запіканка – надзвичайно проста страва. Її головні інгредієнти – молоко та яйця. Наші бабусі готували цю смакоту в печі. Ми ж робитимемо запіканку порційно – у горщиках або маленьких формочках – у духовці.

Рецепт молочної запіканки

Час: 45 хвилин
Порцій: 4


За рецептами наших бабусь / Фото Food and Mood

Інгредієнти:

  • 1,3 літра молока;
  • 5 яєць;
  • сіль – на ваш смак;
  • ягоди – для оздоблення.

Приготування:

  1. Яйця з молоком старанно збийте за допомогою міксера.
  2. Отриману суміш посоліть до смаку.
  3. Розлийте молочну масу по формах. Краще обирати посудини з високими бортами.
  4. Молочну масу у формах поставте у духовку, розігріту до 190 градусів.
  5. Випікати потрібно до золотистої скоринки 15 – 20 хвилин.
  6. Готову страву подають із джемом або свіжими ягодами.