Цього року українці святкуватимуть Спас 6 серпня. Потіште своїх рідних особливим десертом на свято.

Буде смачно Рецепт, який завжди вдається: готуємо традиційний "Наполеон", що сподобається всім

Яблучний пиріг на Спаса

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Заморожене масло натріть на тертці. Засипте трьома склянками борошна і розітріть до отримання однорідної пластичної маси, додаючи борошно, що залишилося, сметану, сіль та розпушувач. Тісто не має прилипати до рук.
  2. Перекладіть тісто в пакет і приберіть в холодильник.
  3. Тим часом увімкніть духовку та приготуйте начинку. Яблука почистьте від шкірки. Наріжте тонкими пластинами або натріть на великій тертці.
  4. Змішайте яблука з цукром та крохмалем.
  5. Дістаньте тісто з холодильника, поділіть його на дві частини. Розкачайте коло-основу, помістіть його у форму, сформуйте бортики.
  6. Викладіть начинку і закрийте другим шаром тіста. Верхній шар можна зробити у вигляді решітки.
  7. Випікайте 30 хвилин за температури 175 градусів. Після випікання дайте постояти у вимкненій духовці ще пів години. Виймайте з форми тільки після повного охолодження.