Для більшості регіонів слово "мачанка" здається дещо дивакуватим, але воно чудово відоме кожній лемківській родині. Цей густий суп з м'ясом, доповнений зажаркою борошна та цибулі, має неймовірний смак, який підкорить кожного з першого ж "знайомства".

До речі Рецепт курячих гомілок в беконі, що ідеально підійдуть до застілля з сім'єю чи друзями

Рецепт тернопільської мачанки

Час: 1 година 20 хвилин

Порцій: 2

Смачні традиції / Фото IGotoWorld

Інгредієнти:

  • 30 грамів білих сушених грибів;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • 10 грамів вершкового масла;
  • 2 столові ложки пшеничного борошна;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 3 столові ложки сметани;
  • один лавровий лист;
  • сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Замочуємо добре промиті гриби на 5 годин. Після цього проціджуємо воду від сміття, повертаємо у неї гриби та варимо на слабкому вогні до готовності 30 – 40 хвилин.
  2. Нарізаємо цибулю та смажимо до прозорості на олії. На іншій сковорідці обсмажуємо борошно до золотисто-коричневого кольору.
  3. Відварені гриби промиваємо у гарячій воді та нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо до цибулі та смажимо 10 хвилин, у процесі додаємо вершкове масло.
  4. Розводимо борошно теплим грибним відваром до необхідної густоти, але так, щоб не було грудочок. Кип'ятимо та знімаємо пінку.
  5. Змішуємо все в одній каструлі, додаємо перець, лавровий лист, сіль та варимо 5 – 10 хвилин.

Смачного!