7 березня,
20:43
Солодкий смак дитинства: готуємо тертий пиріг з варенням без масла
Джерело:
УНІАНБагато українців люблять тертий пиріг ще з дитинства. Спробуйте приготувати його за цим простим та перевіреним рецептом.
Ви можете використовувати будь-яке варення на ваш смак. Головне, щоб воно було густим.
Буде смачно Впорається навіть новачок: швидкі рецепти лінивих суші з "Водним Світом"
Тертий пиріг із повидлом на маргарині
- Час: 35 хвилин
- Порцій: 6
– 2,5 склянки борошна;
– 200 грамів маргарину;
– 1 яйце;
– 0,5 склянки цукру;
– 0,5 чайної ложки соди;
– 2 столові ложки майонезу;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 0,5 склянки повидла.
Приготування:
- Борошно розмішайте з содою, додайте натертий маргарин. Добре розітріть все руками на крихту.
- Яйце збийте з цукром, додайте сік лимона і майонез. Добре перемішайте.
- Додайте яєчну суміш до крихти й вимісіть еластичне тісто. Розділіть його на 2 майже однакові частини. Меншу загорніть в плівку й покладіть в морозилку на 5 – 10 хвилин.
- Деко застеліть пергаментом, змащеним маргарином. Більший шматок тіста тонко розкачайте на деко. Змастіть варенням або повидлом.
- Дістаньте з морозилки другий шматок тіста і натріть на великій тертці, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
- Відправте пиріг у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Випікайте до рум'яності.