29 лютого,
00:30
Смак, знайомий всім з дитинства: готуємо тертий пиріг з варенням
Джерело:
talli_sunТертий пиріг з варенням знають усі українці ще з дитинства. Він зникає зі столу буквально через кілька хвилин.
Спробуйте приготувати тертий пиріг за цим рецептом. Він може стати вашим улюбленим.
Варто спробувати Без цукру, масла та борошна: готуємо бюджетне печиво, яке вразить вас своїм смаком
Тертий пиріг з варенням
- Час: 55 хвилин
- Порцій: 8
– 300 грамів борошна;
– 220 грамів масла;
– 150 грамів цукру;
– 2 яйця;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 0,5 чайної ложки солі;
– густе варення або джем.
Приготування:
- Розтопіть вершкове масло, додайте цукор і розмішайте до однорідності.
- По одному вбийте яйця, перемішуючи. Далі всипте борошно, розпушувач та сіль.
- Замісіть гладке та м'яке тісто.
- Поділіть його на дві частини – третину поставте в морозилку на 20 – 30 хвилин, а ще 2 третини викладіть на деко, застелене пергаментним папером, формуючи невеличкі бортики.
- Добряче змастіть варенням, а зверху натріть заморожене тісто. Випікайте 35 – 40 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.