Ткемалі із жовтої аличі: рецепт швидкого соусу на зиму
6 серпня 2024,
20:30
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaЗ аличі можна приготувати не лише варення чи компот. Спробуйте зробити соус ткемалі.
Він точно стане в пригоді взимку. Його приємна кислинка вас здивує.
Варто спробувати Будуть готові за 2 дні: рецепт фантастичних малосольних помідорів
Соус ткемалі
- Час: 1 година 50 хвилин
- Порцій: 10
– 1 кілограм аличі;
– 4 зубчики часнику;
– 1 столова ложка солі;
– 4 столові ложки цукру;
– чорний мелений перець, приправа "Хмелі-сунелі" до смаку.
Приготування:
- Аличу переберіть, приберіть хвостики, а плоди ретельно промийте. Видаліть кісточки.
- Покладіть аличу в каструлю з товстим дном, трохи розімніть, щоб виділився сік.
- Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Варіть ще 20 хвилин, після чого зніміть з вогню і дайте трохи вистигнути.
- Далі подрібніть аличу до однорідної маси за допомогою блендера. Поверніть суміш на вогонь та варіть на середньому вогні ще 10 хвилин.
- Додайте сіль, цукор і спеції. Скуштуйте та відрегулюйте до бажаного смаку.
- Часник почистьте та пропустіть через прес. Додайте у ткемалі, перемішайте і варіть на маленькому вогні ще 5 хвилин.
- Соус розлийте у банки та закрийте кришками. Переверніть, вкутайте ковдрою та залиште на добу до повного вистигання. Зберігайте в прохолодному місці.