Ви просто мусите зробити цей соус: ткемалі на зиму

1 серпня 2024, 06:23
Читать новость на русском

Джерело:

food obozrevatel

Ткемалі – це традиційний грузинський соус, відомий своїм насиченим кисло-солодким смаком і ароматом. Гармонія слив, часнику, трав та спецій робить цей соус чудовим доповненням до м'ясних та рибних страв.

Ткемалі не тільки підкреслює смак м'ясних страв, але й додає їм пікантної нотки. Приготувати цей соус абсолютно неважко, а от результат, який ви отримаєте, просто захоплюючий. 

Цікаво Це вже легенда: маринуємо огірки з секретним інгредієнтом

Рецепт соусу ткемалі

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 кілограми слив;
– 200 грамів часнику;
– 2 – 3 перці чилі;
– 200 грамів цукру;
– 1 столова ложка солі;
– 2 столові ложки томатної пасти;
– 2 столові ложки рослинної олії.

Приготування:

  1. На першому етапі ретельно промийте сливи та видаліть кісточки. Перекладіть м'якоть у блендер або пропустіть через м’ясорубку, щоб отримати однорідну масу.
  2. Очистьте часник і подрібніть його в чаші блендера. Додайте отриману часникову масу до слив у велику каструлю.
  3. Промийте червоний гострий перець, відріжте плодоніжку і видаліть насіння. Наріжте м'якоть на шматочки середнього розміру і подрібніть їх у блендері. Додайте перець до суміші зі слив і часнику.
  4. Додайте цукор, сіль, томатну пасту та рослинну олію без запаху до слив, часнику та перцю. Ретельно перемішайте і варіть 40 – 60 хвилин після закипання. Тривалість варіння залежить від бажаної густоти соусу.
  5. Після цього часу соус ткемалі буде готовий.
  6. Розлийте його по стерилізованих банках, закрийте кришками та зберігайте до зими.

Приготуйте улюблений напій Гаррі Поттера: рецепт маслопива