Як в найкращому ресторані: готуємо томлену яловичину, яка просто тане у роті
21 березня 2024,
12:59
Читать новость на русском
Джерело:
olga_riabenko_Томлена яловичина або ж Беф Бургиньон легко може стати вашою улюбленою стравою. Приготуйте її за цим простим рецептом – ви здивуєтесь насиченості смаку.
Суперфіналістка "МастерШеф" Ольга Рябенко розповіла, як зробити м'ясо, що просто танутиме у роті. Особливий соус забезпечить максимальну насолоду.
Варто спробувати Смачний перекус за лічені хвилини: топ-4 рецепти з намазками із морепродуктів
Рецепт томленої яловичини
- Час: 3 години 30 хвилин
- Порцій: 6
– 1,5 кілограма яловичини (ошийку чи лопатки);
– 300 грамів моркви;
– 200 грамів цибулі;
– 200 грамів стебел селери;
– 40 грамів борошна;
– 60 грамів масла;
– 3 зубчики часнику;
– 750 мілілітрів червоного сухого вина;
– 850 мілілітрів бульйону з яловичини;
– 250 грамів бекону;
– 200 грамів шампіньйонів;
– олія, цукор, сіль, перець, петрушка до смаку.
Приготування:
- Яловичину наріжте на шматки 5 на 5 сантиметрів. Обсмажте з усіх боків до золотавої скоринки та перекладіть в інший посуд.
- Наріжте цибулю, моркву, селеру та бекон. Викладіть туди ж, де смажили м'ясо, та готуйте 5 хвилин.
- Зверху викладіть яловичину, посоліть, поперчіть та додайте борошно. Гарно все перемішайте.
- Далі влийте вино та бульйон. Додайте спеції й часник.
- Поставте в духову шафу, розігріту до 180 градусів, на 3 години або до 160 градусів на 4 години.
- Тим часом глазуруйте моркву та гриби: нарізані овочі покладіть до сотейника й додайте 40 грамів масла, половину чайної ложки солі, 1 столову ложку цукру, 150 мілілітрів води й варіть впродовж 10 – 15 хвилин.
- Дістаньте мʼясо з каструлі. Соус процідіть через сито й варіть на сильному вогні, доки не загусне. Зніміть з вогню і додайте 20 грамів масла. Подавайте яловичину з глазурованими овочами та петрушкою.