Як зробити торт без випічки: магія смаку та легкості в кожній крихті

7 січня 2024, 18:22
Читать новость на русском

Джерело:

BBC

Цей десерт вражає своєю ніжністю та ароматом, а головне – його готування не потребує випічки. Це ідеальний вибір для тих, хто бажає насолодитися витонченим поєднанням солодкого сиру та свіжих ягід малини, не витрачаючи багато часу у кухні.

В основі цього торта – хрустка основа з печива, яка гармонійно поєднується з ніжним кремом та малиною. Цей торт – не просто десерт для солодкого столу, а справжній смаколик, який здатен здивувати навіть найвибагливіших гурманів.

Цікаво Шедевр на святковому столі: готуємо мандаринове варення без зайвих зусиль

Рецепт торта без випічки

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
для основи:

– 200 грамів печива (до прикладу Орео);
– 100 грамів вершкового масла;
для начинки:
– 500 грамів м'якого творожного сиру;
– 150 грамів цукру;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 300 грамів вершкового крему;
– 1/4 чайні ложки солі;
– сік та цедра 1 лимона;
для верхнього шару:
– 200 грамів свіжих малин;
– 2 столові ложки малинового джему (або меду) для глазурі.

Приготування:

  1. Для основи торта подрібніть печиво в крихти (використовуйте блендер).
  2. Додайте розтоплене вершкове масло та перемішайте до отримання однорідної маси.
  3. Розподіліть отриману масу по дну форми для торта.
  4. Добре ущільніть основу, натискуючи ложкою чи руками.
  5. Поставте у холодильник на 20 – 30 хвилин.
  6. Для начинки у великій мисці збийте творожний сир, цукор, ванільний цукор та сіль до однорідності.
  7. Додайте вершковий крем, лимонний сік та цедру, і знову перемішайте добре.
  8. Вийміть форму з холодильника та налийте начинку на основу.
  9. Покладіть свіжі малини на верх торта.
  10. Розігрійте малиновий джем чи мед у мікрохвильовці або на плиті, а потім просійте через сито, щоб видалити кісточки.
  11. Полийте цим сиропом торт.
  12. Поставте торт у холодильник впродовж щонайменше 4 годин (ідеально – на ніч), щоб він застиг і став стійким.
  13. При подачі можна прикрасити торт додатковими малинами або лимонною цедрою.

Чудова зимова випічка: як приготувати пухкі пампухи.