Ніжність родом з дитинства: покроковий рецепт торта "Бите скло"

22 листопада 2023, 15:11
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Торт "Бите скло" з кольоровими шматочками желе подобається майже всім. А ще його дуже просто готувати, тож тішити рідних цим ніжним десертом можна хоч щодня.

Для приготування "Битого скла" не треба духовка. Окрім цього, інгредієнти є більш ніж простими.

Ідея для вечері Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину

Рецепт торта "Бите скло"

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 5
Інгредієнти:
– 500 грамів сметани;
– 3 чайні ложки желатину;
– 100 грамів цукру;
– 3 пакетики різного желе.

Приготування:

  1. Візьміть готову суміш для приготування фруктового желе трьох різних смаків. Наприклад, ківі, полуницю та апельсин. Приготуйте желе за інструкцією.
  2. Розлийте його у форми та залишіть застигати в холодильнику на кілька годин.
  3. Застигле желе дістаньте з форми та наріжте великими довільними шматками. Достатньо буде по скляночці желе кожного смаку.
  4. Нарізані кубики покладіть у форми для подачі готового десерту – великі чи маленькі, на ваш смак.
  5. Желатин залийте 100 мілілітрами води та залишіть на 15 хвилин, щоб набухнув.
  6. В окремій мисці збийте міксером сметану та цукор. Важливо, щоб цукор повністю розтанув.
  7. Продовжуйте збивати суміш міксером та поступово додайте желатин.
  8. Форми з кольоровим желе обережно залийте сметанною сумішшю та залиште в холодильнику на годину.

Любите солоденьке? Спробуйте ще приготувати Дрезденський штолен – ця традиційна німецька випічка робиться за 3 – 4 тижні до Різдва.