25 травня,
11:53
Новий смак улюбленого десерту – готуємо Наполеон на кокосовому молоці
Джерело:
Микола ЛюлькоШукаєте особливий рецепт торта Наполеон ? У нас є такий: з додаванням кокосового молока він смакує зовсім на іншому рівні.
Наполеон – популярний десерт родом з дитинства. Його часто готували наші батьки, а зараз просять наші діти та друзі. Аби додати цьому класичному десерту особливих ноток, спробуйте його на кокосовому кремі.
Читайте також Складні страви вдома – це "Легко!": як швидко приготувати котлети по-київськи чи кордон блю
Кокосове молоко для крему можна отримати як з питного кокосу, так і придбати вже готове в пакеті. Смак буде неймовірним – повірте!
Рецепт торта Наполеон
- Час: 12 годин
- Порції: 8
– 900 грамів листкового тіста;
– 800 грамів кокосового молока;
– 300 грамів молока;
– 500 грамів вершків;
– 400 грамів цукру;
– 50 грамів ванільного цукру;
– 180 грамів жовтків;
– 80 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 160 грамів кокосового лікеру;
– цедра лайма.
Приготування:
- Тісто ділимо на дев'ять частин, розкачуємо до товщини 1 – 2 міліметри. Робимо багато проколів виделкою, запікаємо при температурі 180 градусів 8 – 10 хвилин до золотавого кольору.
- Після випікання підрізаємо коржі під один розмір, обрізки підуть на посипку в кінці.
- Для крему поєднуємо цукор, ванільний цукор, крохмаль, перемішуємо та додаємо жовтки і знову перемішуємо. Додаємо кокосове молоко, вершки, молоко, перемішуємо та ставимо на парову баню. Постійно помішуючи на паровій бані доводимо до густої кремової маси.
- Даємо крему охолонути. Висипаємо натерту цедру лайма та кокосовий лікер, перемішуємо і змащуємо ним коржі (на один корж 230 грамів крему).
- Змазаний торт кладемо в холодильник на 1 годину, потім дістаємо та обсипаємо крихтами тіста.
- Відправляємо торт в холодильник на ніч.
Смачного!
Сподобався наш рецепт торта Наполеон? Спробуйте також приготувати його за класичним рецептом – він дуже смачний!