Укр Рус
17 листопада, 22:50
2

Найніжніший торт з усіх, які випробували: готуємо "Пташине молоко" без духовки

Основні тези
  • Торт "Пташине молоко" готується без духовки і складається з ніжного суфле та шоколадної глазурі.
  • Інгредієнти включають молоко, манну крупу, лимонну цедру, згущене молоко, желатин, шоколадне печиво, чорний шоколад та інші компоненти.

Солодкий й повітряний десерт – це смаколик, перед яким ніколи неможливо встояти. Ви можете подати його навіть на свята, гості точно будуть у захваті й не залишать від нього найменшого шматочка.

Ніжне суфле й шоколадна глазур – це ідеальний солодкий дует, який знайомий усім з самого малечку. 24 Канал пропонує подарувати собі свято з легким рецептом порталу Moje gotowanie

Читайте також Креп Сюзет зробить кожен: готуємо шикарні французькі млинці, які підкорили цілий світ

Як приготувати торт "Пташине молоко"? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти
– 400 мілілітрів молока;
– 80 грамів манної крупи;
– 1 чайна ложка цедри лимона;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 40 грамів вершкового масла;
– 120 грамів згущеного молока;
– 10 грамів желатину;
– 50 мілілітрів води;
– 12 штук шоколадного печива;
– 50 грамів чорного шоколаду;
– 1 столова ложка рослинної олії. 

Ніжний та витончений десерт без зусиль / Фото GialloZafferano

Приготування

  1. Спочатку замочіть желатин у холодній воді та залиште набухати.
  2. У сотейнику підігрійте молоко, додайте манку та цедру лимона (або ваніль). Постійно помішуйте, поки маса не стане густою й однорідною.
  3. Додайте масло, а потім – желатин, добре розмішуючи до повного розчинення. Наприкінці введіть згущене молоко.
  4. Форму застеліть плівкою, викладіть шар шоколадного печива, залийте теплим кремом і накрийте другим шаром печива.
  5. Поставте в холодильник на 2 – 3 години. Для глазурі нагрійте шоколад з молоком і краплею олії, перемішайте до гладкості.
  6. Злегка остудіть, покрийте торт і знову охолодіть. Коли глазур застигне, дістаньте десерт із форми, тоді можна подавати.

Секрет кондитерів 

Замість желатину можна використати агар-агар. Це рослинний загущувач, який надає суфле бажаної еластичності, діляться користувачі на Reddit

Окрім того, з цим інгредієнтом торт довше тримає форму без холодильника – ідеально для святкового застілля чи дружніх посиденьок. 

Що ще солоденького спробувати?