Під час підготовки до свят хочеться мати під рукою перевірений рецепт солодкого смаколика, який точно вразить гостей, повідомляє 24 Канал з посиланням на kwestia smaku. Торт "Зелений мох" саме такий – яскравий, ніжний і дуже ефектний.
Цікаво Продукти полетять на сміття: за скільки годин без світла їжа почне псуватись у холодильнику
Як спекти торт "Зелений мох"?
- Час: 1,5 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 450 грамів замороженого шпинату;
– 1 склянка цукру (або цукрової пудри);
– 3 яйця;
– 2 склянки пшеничного борошна;
– 2 ложки розпушувача; крем:
– 250 грамів сиру маскарпоне (холодного);
– 200 мілілітрів вершків 36% або 30% (холодних);
– 4 столові ложки цукрової пудри;
– 1 чайна ложка ваніліну.
Торт, який зробить свято незабутнім / Фото kwestia smaku
Приготування:
- Заморожений шпинат розморозьте в ситечку, потім відіжміть зайву воду і збийте блендером до однорідності.
- Після промивання покладіть свіжий шпинат у каструлю та нагрівайте його, помішуючи, приблизно 1 – 2 хвилини, поки він не зів’яне, потім збийте його в пюре.
- Яйця покладіть в миску, залийте теплою водою з-під крана і залиште на кілька хвилин, при необхідності змініть воду на теплішу.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Розбийте яйця в миску, додайте цукор і збийте до пишної маси.
- Потім, постійно збиваючи, тонкою цівкою влийте олію.
- Додайте шпинатне пюре і перемішайте на низькій швидкості міксером до з’єднання інгредієнтів в однорідну масу. Окремо просійте борошно і змішайте з розпушувачем.
- Влийте до збитих яєць і перемішайте на низькій швидкості, поки інгредієнти не з’єднаються в однорідне тісто.
- Вилийте масу у форму для випікання діаметром 24 сантиметри (застеліть папером дно) і випікайте приблизно 40 – 45 хвилин (до сухого сірника). Вийміть і повністю остудіть. \
- Охолоджені сир маскарпоне і вершки викладіть в чашу міксера, додайте цукрову пудру і ваніль. Збивайте кілька хвилин, поки суміш не збільшиться в об’ємі та не стане пишною. Корж розріжте на 2 частини.
- Нижню покладіть на підставку або тарілку для торта.
- Викладіть крем маскарпоне. Ложкою вийміть зелену серединку з верхньої зеленої частини коржа і викладіть її на крем. Порожній "купол" тіста використовувати не будемо.
- Прикрасьте фруктами та листочками м'яти.
Як зробити ідеальний бісквіт?
Інгредієнти повинні мати правильну температуру, перш ніж почати випікати, пише markas. Наприклад, занадто холодні яйця можуть не так добре збиватися.
Різкі перепади температури можуть призвести до того, що бісквіт розсипається. Якщо вам потрібно перевірити готовність, зробіть це ближче до кінця випікання за допомогою шпажки або зубочистки.
Які ще є смачні десерти?
Спробуйте подати Креп Сюзет – ці французькі млинці цілком заслужено підкорили світ.
А ще варто спробувати шоколадний брауні, в якому немає ні грама борошна.



