Традиції – це смачно: як приготувати особливий суп з курячими гомілками та галушками
Галушки – це справжнє культурне надбання України. Своїм смаком та універсальністю цей інгредієнт завоював любов не тільки нашого народу, але й іноземців. Зважаючи на цю популярність, зовсім не дивно, що існує безліч рецептів приготування галушок.
Зазвичай галушки готують із борошна та яєць. Однак в окремих регіонах ця основа може доповнюватися сиром, картоплею та цибулею, інформує 24 Канал. Варіантів подач цієї страви теж є безліч. Та традиційним вважається саме поєднання з супами.
До теми Частинка Італії на вашому столі: головні секрети соковитого й ніжного чікен пармезану
Галушки підходять як до легких овочевих супів, так і до наваристого борщу. Та одним із найвдаліших є їхнє поєднання з першими стравами на основі курячих гомілок.
В перевагах цього рішення вже встигли пересвідчитися сотні господинь. Адже із додаванням гомілок супи стають ситнішими, а також отримують особливі смак та текстуру. До того ж курячі гомілки швидко готуються. Сьогодні переконатися у цьому може кожна. Щоправда, для початку потрібно обрати гомілки найвищої якості.
Щоб бути впевненими у свіжості та безпечності мʼяса, радимо обирати курячі гомілки ТМ "Наша Ряба". Це надійний виробник курятини, якому українці довіряють вже понад 20 років. Бренд користується не лише високою впізнаваністю, а й любов’ю – кожен другий українець обирає курочку від "Наша Ряба". Знайти продукцію від виробника можна не лише у мережах супермаркетів, а й у власних та партнерських магазинах, яких наразі налічується близько 1 500.
Отож, гомілки обрали. А як правильно поєднати їх зі смачними галушками та досягнути особливого смаку, розповідаємо далі.
Рецепт супу з курячими гомілками та галушками
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Як приготувати суп з курячими гомілками та галушками / Фото Shutterstock
– 4 курячі гомілки ТМ "Наша Ряба";
– 1 велика цибуля;
– 2 – 3 гілки селери;
– 2 моркви;
– 2 картоплини;
– 2 зубчики часнику;
– пів чайної ложки сушеного тим'яну;
– сіль і перець до смаку;
– 1 чашка борошна;
– свіжа зелень;
– 1 яйце.
Приготування:
- Великий казанок наповніть водою і додайте курячі гомілки.
- Доведіть до кипіння, зніміть піну, додайте нарізані цибулю, селеру, моркву, картоплю, часник, лавровий лист, сушений тим'ян, сіль і перець.
- Зменшіть вогонь і готуйте приблизно 40 хвилин, доки м'ясо на гомілках не стане м'яким.
- Вийміть курячі гомілки і відділіть м'ясо від кісток. Наріжте його на невеликі шматочки і поверніть його в готовий суп.
- У іншій мисці змішайте муку, яйце, сіль і перець, щоб зробити тісто для галушок. Змочіть руки водою, щоб тісто не прилипало. Сформуйте маленькі кульки.
- Покладіть галушки в суп і готуйте ще 10 – 15 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню.
- Приберіть лавровий лист. Додайте сіль і перець на свій смак. Прикрасьте свіжою зеленню.
- Подавайте гарячим, порційно розподіливши м'ясо курячої гомілки та галушки.
Смачного!