Квасоля на Святвечір: як її смачно та по-особливому приготувати
23 грудня 2023,
15:05
Читать новость на русском
Джерело:
BeszamelВід смачного аромату, який розноситься по всій кухні, до солодкаво-гострого смаку, який розкривається на кожному ковтку. Запечена квасоля є чудовою та ситною стравою, яку неодмінно слід скуштувати.
Особливий рецепт здатен перетворити звичайну квасолю в ароматну насолоду. Ви здивуєтесь від того, як її насправді просто готувати.
Цікаво Як приготувати ідеальні курячі гомілки на Новий рік: особливий рецепт мегахрумкої страви
Рецепт квасолі
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
– 500 грамів квасолі;
– 500 грамів томатної пасти;
– 3/4 склянки води;
– 1 цибулина;
– 5 зубчиків часнику;
– 2 столові ложки олії;
– 1 столова ложка майорану;
– 1 столова ложка соєвого соусу;
– 1 чайна ложка паприки;
– 1/4 чайної ложки чилі;
– 1/4 чайної ложки коріандру;
– 3 горошини перцю;
– 3 зерна запашного перцю;
– 2 лаврових листки;
– сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Помістіть квасолю в каструлю і залийте водою так, щоб рівень був приблизно на 10 сантиметрів вище квасолі.
- Відставте на ніч.
- На наступний день злийте воду, в якій замочували квасолю. Промийте, складіть в каструлю і залийте літром води.
- Варіть на повільному вогні приблизно 90 хвилин, поки квасоля не стане м’якою.
- В кінці посоліть.
- Процідіть і відставте.
- Розігрійте олію у великій каструлі та обсмажте нарізану кубиками цибулю до прозорості.
- Додайте продавлені зубчики часнику, лавровий лист, запашний і чорний перець.
- Смажте близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
- Додайте томатну пасту, воду, соєвий соус і решту спецій.
- Перемішуйте і тушкуйте приблизно 6 хвилин.
- Додайте зварену квасолю і варіть під кришкою на повільному вогні приблизно 20 хвилин.