Імбир додає пікантності багатьом стравам – від супів до каррі та смажених овочів. Однак його очищення може здатися дещо марудною справою.
Варто спробувати Ви забудете про магазинні: готуємо домашні шоколадні цукерки за 10 хвилин
Чи потрібно чистити імбир
Близько 99,9% рецептів потребують очищення імбиру перед тим, як подрібнити чи натерти його на тертці. Якщо ви коли-небудь чистили імбир самостійно, то знаєте, що це дуже клопітно, незалежно від того, як ви це робите – ложкою чи ножем.
Коли нещодавно на командній нараді запитали, які наші найбільші кухонні секрети, переважна більшість редакторів зізналися в одному й тому ж: ми не чистимо свіжий імбир перед тим, як натерти його на тертці або подрібнити, навіть якщо в рецепті вказано, що це потрібно робити,
– розповіла Шила Пракаш, авторка The Kitchn.
Замість цього потрібно:
- добре промити імбир прохолодною водою, щоб видалити будь-який бруд;
- обрізати частини, які не подобаються;
- використати мікротерку, щоб натерти стільки, скільки потрібно.
Імбир можна не чистити / Фото Unsplash
Під час натирання більша частина шкірки відривається сама собою, і, якщо вона відривається великими шматками, її можна легко прибрати з натертої м'якоті.
Якщо цього не відбувається і вона змішується з м'якоттю, то не варто хвилюватися, тому що вона настільки тонка, що не вплине на смак страви.
"Мало того, що відмовитися від очищення набагато простіше, так ще й зменшується кількість харчових відходів, а шкіра зберігає корисні поживні речовини, тож ви отримуєте вигоду від цього. Це виграш для всіх, і ми, як редактори кулінарних журналів, повністю схвалюємо це", – підсумувала Пракаш.