SmachnoNews підготував для вас підбірку рецептів солодких вареників з різними начинками до Святвечора та Різдва. Традиційний український десерт – вареники з вишнями. Їх можна готувати протягом усього року із свіжої та замороженої вишні. Ароматний десерт сподобається дітям і дорослим.

Читайте також Смачні рецепти вареників на Різдво: з сиром, картоплею та грибами

Вареники з тертим маком

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно у мисці, щоб не було грудочок, додайте солі, яйце, влийте олію та воду – замісіть тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште на 20-30 хвилин.
  2. Для приготування начинки ретельно помийте мак, залийте окропом на 45 хвилин, злийте воду через сито, перетріть мак у комбайні, додайте цукру. Окремо ретельно помийте родзинки, залийте окропом, залиште на 10 хвилин, додайте у мак, перемішайте.
  3. Розділіть тісто на вареники на декілька частин, кожне з них розкачайте скалкою та сформуйте склянкою кружальця з тіста. Викладіть у центр чайною ложкою начинку з маку та защепіть краї формуючи вареник.
  4. У каструлі в окропі варіть вареники 20 хвилин до готовності, викладіть на тарілку.

Вареники з маком

Вареники з вишнями

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно у мисці, щоб не було грудочок, додайте солі, влийте олію та воду – замісіть тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште на 25 хвилин.
  2. Для приготування начинки розморозьте вишню, додайте цукру, перемішайте.
  3. Розділіть тісто на декілька частин, кожне з них розкачайте скалкою та сформуйте склянкою кружальця з тіста. Викладіть у центр чайною ложкою начинку та защепіть краї формуючи вареник.
  4. У каструлі в окропі варіть вареники 20 хвилин до готовності, викладіть на тарілку.

Вареники з вишнею

Вареники з чорносливом та свіжими яблуками

Вареники з яблуками

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно у мисці, щоб не було грудочок, додайте солі, додайте олію, воду – замісіть тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин.
  2. Для приготування начинки ретельно помийте яблука, натріть на грубій тертці. На пательні на вершковому маслі тушкуйте 10 хвилин. Окремо у тарілці ретельно помийте чорнослив, залийте окропом на 15 хвилин. У тушковані яблука додайте корицю, цукор, чорнослив, перемішайте.
  3. Розділіть тісто на вареники на декілька частин, кожне з них розкачайте скалкою та сформуйте склянкою кружальця з тіста. Викладіть у центр чайною ложкою начинку з маку та защепіть краї формуючи вареник.
  4. У каструлі в окропі варіть вареники 20 хвилин до готовності. Викладіть на тарілку. Смачного!