22 липня,
16:56
На аромат прибіжать сусіди: готуємо фантастичне варення з троянди
Джерело:
ShubaНе проґавте можливість цього року приготувати варення з троянди. Воно додасть особливого смаку вашим сніданкам і стане чудовим доповненням до улюблених десертів.
Також трояндове варення ідеально пасує для наповнення пончиків. Воно точно сподобається вашим близьким.
Варто спробувати Вишня в шоколаді: готуємо ідеальне варення, яке сподобається кожному
Трояндове варення
- Час: 1 година 15 хвилин
- Порцій: 4
– 3 склянки води;
– 150 грамів пелюсток троянди;
– 50 грамів пектину;
– 4 склянки цукру;
– 0,25 склянки лимонного соку;
– 0,5 чайної ложки трояндової води.
Приготування:
- Змішайте воду або несолодкий сік з пелюстками троянд у каструлі. Доведіть до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи. Кип'ятіть, не накриваючи, 5 хвилин, після чого зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте постояти 10 хвилин.
- Додайте пектин. Знову доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Додайте цукор, дайте суміші закипіти та кип'ятіть 1 хвилину.
- Зніміть з вогню, швидко зніміть піну, додайте лимонний сік і трояндову воду. Розлийте в продезінфіковані банки та дайте застигнути. Зберігайте варення з троянд у холодильнику до одного місяця.