На аромат прибіжать сусіди: готуємо фантастичне варення з троянди

22 липня 2024, 16:56
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Не проґавте можливість цього року приготувати варення з троянди. Воно додасть особливого смаку вашим сніданкам і стане чудовим доповненням до улюблених десертів.

Також трояндове варення ідеально пасує для наповнення пончиків. Воно точно сподобається вашим близьким.

Варто спробувати Вишня в шоколаді: готуємо ідеальне варення, яке сподобається кожному

Трояндове варення

  • Час: 1 година 15 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 3 склянки води;
– 150 грамів пелюсток троянди;
– 50 грамів пектину;
– 4 склянки цукру;
– 0,25 склянки лимонного соку;
– 0,5 чайної ложки трояндової води.

Приготування:

  1. Змішайте воду або несолодкий сік з пелюстками троянд у каструлі. Доведіть до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи. Кип'ятіть, не накриваючи, 5 хвилин, після чого зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте постояти 10 хвилин.
  2. Додайте пектин. Знову доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Додайте цукор, дайте суміші закипіти та кип'ятіть 1 хвилину.
  3. Зніміть з вогню, швидко зніміть піну, додайте лимонний сік і трояндову воду. Розлийте в продезінфіковані банки та дайте застигнути. Зберігайте варення з троянд у холодильнику до одного місяця.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати французькі млинці з полуницею та вершковим кремом.