Щоб зробити цукати, вам потрібні всього 2 інгредієнти. Обов'язково спробуйте їх цьогоріч приготувати.

Варто спробувати Всього 2 інгредієнти та без цукру: готуємо корисний мармелад для діток і не тільки

Цукати з вишні

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Стиглі вишні добре помийте, переберіть і приберіть хвостики та кісточки.
  2. Викладіть вишні в миску, засипте цукром і добре перемішайте, щоб він гарно розподілився. Залиште на 1,5 – 2 години, щоб ягоди пустили сік і цукор розчинився.
  3. Процідіть вишні крізь сито. Висипте ягоди в миску і відставте убік. Сироп закип'ятіть протягом 2 хвилин, помішуючи та прибираючи пінку.
  4. Залийте вишні гарячим сиропом, перемішайте і залиште на 3 – 4 години. Потім знову процідіть, а сироп закип'ятіть протягом 2 хвилин.
  5. Залийте вишні гарячим сиропом, перемішайте і залиште на 3 години. Повторіть всі ті ж самі дії втретє. Сироп, який залишиться, можна використати для компоту або законсервувати на зиму.
  6. Своєю чергою, вишні викладіть у сушарку і сушіть 8 годин за температури 50 градусів. Також це можна зробити в духовці приблизно стільки ж часу за такої ж температури при прочинених дверцятах.