Легендарні цвіклі: готуємо апетитну закуску з буряка та хріну на Великдень

20 квітня 2024, 21:15
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Приготуйте на великодній стіл традиційну українську закуску з буряка та хріну. Цвіклі чудово пасують до м'яса та холодцю.

Цвіклі найпоширеніші на заході Україні. Їх можна вживати навіть як самостійну страву.

Варто спробувати Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів

Традиційний рецепт цвіклів

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 1 кілограм буряку;
– 170 грамів хріну;
– 20 грамів цукру;
– 30 мілілітрів оцту;
– 8 грамів солі.

Не знаєте, що приготувати? Заморожені креветки, мідії, крабові палички – обирайте найсмачніше від ТМ "Водний Світ" – лідера на українському ринку морепродуктів. Насолоджуйтесь кулінарними експериментами, а бренд подбає про якість та бездоганний смак!

Приготування:

  1. Відваріть або запечіть у духовці буряк зі шкіркою.
  2. Далі охолодіть його та почистьте. Натріть буряк на найдрібнішій тертці.
  3. Корінь хрону також почистьте і натріть на дрібній тертці.
  4. Перемішайте буряк з хроном, додайте оцет, сіль і цукор. Ще раз добре перемішайте та подавайте.
Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати домашню ковбасу зі свинини та курки.