Чому пиріг називається цвєтаєвським? Подейкують, на початку XX століття його часто подавали своїм гостям сестри Цвєтаєви – Марина та Анастасія. Утім, хай там хто автор рецепта цієї смакоти, шана йому й дяка.

Читайте також Чим замінити шашлик: швидкі страви з курятини на мангалі та в духовці

Найкраще для цвєтаєвського пирога підходять яблука сорту "антонівка". Їхня природна кислинка ідеально врівноважує солодкість сметанної заливки.

Рецепт цвєтаєвського яблучного пирога

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

Яблучний пиріг / Фото splendid table

Приготування:

  1. Натріть вершкове масло на грубій тертці й додайте до нього 1½ склянки борошна. Розітріть суміш руками на крихти.


Приготування яблучного пирога / Фото Їжа

  1. Влийте до крихти ½ склянки сметани й перемішайте. Додайте до тіста соду, погашену оцтом, і замісіть тісто.
  1. Яблука почистіть від шкірки, видаліть насіння та плодоніжки. Наріжте яблука тонкими скибочками.


Приготування яблучного пирога / Фото Їжа

  1. Розкачайте тісто в тонкий пласт і вистеліть ним дно форми так щоб утворилися бортики.
  1. Викладіть на тісто яблука.


Приготування яблучного пирога / Фото Їжа

  1. В окремій мисці змішайте решту сметани, яйце, цукор та 2 столові ложки борошна. Суміш трішки збийте виделкою й вилийте на яблука.
  1. Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте до неї пиріг на 50 хвилин.
  2. Готовий яблучний пиріг залиште прочахати, а потім наріжте на порційні шматочки. Подавайте до столу з кулькою морозива.

Смачного!