Чому пиріг називається цвєтаєвським? Подейкують, на початку XX століття його часто подавали своїм гостям сестри Цвєтаєви – Марина та Анастасія. Утім, хай там хто автор рецепта цієї смакоти, шана йому й дяка.
Читайте також Чим замінити шашлик: швидкі страви з курятини на мангалі та в духовці
Найкраще для цвєтаєвського пирога підходять яблука сорту "антонівка". Їхня природна кислинка ідеально врівноважує солодкість сметанної заливки.
Рецепт цвєтаєвського яблучного пирога
- Час: 80 хвилин
- Порції: 4
Яблучний пиріг / Фото splendid table
Приготування:
- Натріть вершкове масло на грубій тертці й додайте до нього 1½ склянки борошна. Розітріть суміш руками на крихти.
Приготування яблучного пирога / Фото Їжа
- Влийте до крихти ½ склянки сметани й перемішайте. Додайте до тіста соду, погашену оцтом, і замісіть тісто.
- Яблука почистіть від шкірки, видаліть насіння та плодоніжки. Наріжте яблука тонкими скибочками.
Приготування яблучного пирога / Фото Їжа
- Розкачайте тісто в тонкий пласт і вистеліть ним дно форми так щоб утворилися бортики.
- Викладіть на тісто яблука.
Приготування яблучного пирога / Фото Їжа
- В окремій мисці змішайте решту сметани, яйце, цукор та 2 столові ложки борошна. Суміш трішки збийте виделкою й вилийте на яблука.
- Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте до неї пиріг на 50 хвилин.
- Готовий яблучний пиріг залиште прочахати, а потім наріжте на порційні шматочки. Подавайте до столу з кулькою морозива.
Смачного!