11 січня,
18:45
А чи їли ви турецьку піцу: приготуйте надзвичайне піде з перцем та томатами
Джерело:
katlin_stayТурецька кухня має свій аналог піци. Спробуйте приготувати на обід чи вечерю піде – вам сподобається.
З цих інгредієнтів вийде 2 піде. Ви також можете змінювати начинку на свій смак.
Варто спробувати Ідеальна страва для всієї сім'ї: готуємо картопляну запіканку з куркою та грибами
Турецька піца "Піде"
- Час: 2 години
- Порцій: 8
Інгредієнти для тіста:
– 400 грамів борошна;
– 5 грамів дріжджів;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 столові ложки олії;
– 200 мілілітрів теплої води.
Начинка:
– 350 грамів фаршу;
– 1 червона цибулина;
– 1 болгарський перець;
– 1 помідор;
– сіль, паприка, червоний перець до смаку;
– зелена цибуля;
– лимон;
– гранат за бажанням.
Приготування:
- В теплій воді розчиніть цукор та дріжджі. Додайте олію, сіль і просіяне борошно.
- Ретельно вимішуйте тісто приблизно 3 – 4 хвилини, після чого залиште його відпочивати на 30 – 60 хвилин.
- Тим часом приготуйте начинку. Овочі подрібніть у блендері та додайте їх до фаршу. Всипте спеції та ретельно перемішайте.
- Тісто розділіть на дві частини. Кожну розкачайте у формі човника і викладіть начинку. Загніть бортики та добре придавіть. За бажанням змастіть їх жовтком.
- Випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці 25 – 30 хвилин. Готове піде прикрасьте зеленою цибулею, зернами гранату та шматочками лимона.