Тюфтельки можна готувати, як у рецепті Лізи Глинської, з яловичого фаршу, а можна й з курячого. Так вийде дієтично, соковито й дуже ніжно.

Читайте також Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно

Рецепт домашніх тюфтелей з яловичини

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  1. Відваріть рис у підсоленій воді 15 хвилин. Вимкніть вогонь та залишіть рис під кришкою до повного охолодження.
  1. Почистіть цибулю та наріжте дрібним кубиком. Обсмажте його на розігрітій сковорідці з невеликою кількістю олії.
  1. Змішайте рис, фарш та цибулю. Присмачте сіллю та перцем й ретельно перемішайте. Сформуйте тюфтельки, запаніруйте в манці та обсмажте по 30 секунд з кожного боку на розігрітій сковорідці.
  1. Викладіть їх в жаротривке деко або каструлю.
  1. Для приготування соусу наріжте моркву та цибулю соломкою, додайте солі та перцю. Обсмажте овочі на сковорідці.
  1. Додайте помідори та перемішайте.
  1. Вилийте соус до тюфтелей та рівномірно розрівняйте його ложкою. Влийте ще 50 мілілітрів води.
  1. Накрийте деко кришкою та готуйте ще 15 – 20 хвилин на плиті або в духовці.

Смачного!

Відеорецепт приготування домашніх тюфтелей: