Кулінар-експериментатор Євген Клопотенко радить частіше готувати старовинні страви. Адже саме так зберігається культурна наступність у повсякденному житті. Тож приготуємо сьогодні яскравий холодний суп – таратуту.

Дізнайтеся "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить

Українська таратута (родичка болгарського таратора та македонського таратура) готується з вареного буряка, солоних огірків та квасу. Страва буде смачною, поживною й дуже освіжливою.

Холодний суп таратута

Час: 2 години
Порцій: 4
Незвичний суп / Фото Євген Клопотенко

Інгредієнти:

  • 2 буряки;
  • 1 – 2 зелених кисло-солодких яблука;
  • 1 маленька цибулина;
  • 500 мл бурякового квасу;
  • сік ½ лимона (для заправки);
  • 2 солоних огірки з розсолом;
  • 1 столова ложка тертого хрону;
  • сіль, перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Помиті та посушені буряки загорніть у фольгу. Поставте буряк у розігріту духовку до 180 градусів на 1 годину 15 хвилин.
  2. Готовий буряк наріжте дрібними скибочками.
  3. Огірки та яблука наріжте соломкою, цибулю – тонкими кільцями.
  4. З’єднайте буряк з огірками та яблуками, додайте хрін і лимонний сік на свій смак.
  5. Залийте овочі буряковим квасом та розсолом.
  6. Ретельно все вимішайте й додайте спеції – знову ж таки на свій смак.
  7. Готову таратуту залиште настоюватися в холодному місці мінімум на 1 годину.