У селі Хотянівка (Київської області) розташована невелика сімейна фабрика, де виготовляють солодощі – варення, цукати з фруктів, овочів та зефір.

Читайте також Борщ потрапив до рейтингу найкращих супів світу за версією CNN

2015 року у родинній бібліотеці знайшли рецепт цукатів у старовинній кулінарній книзі "Подарунок молодим господиням" Олени Молоховець, придбану випадково 2008 року. В результатів багатьох місяців експериментів винайшли власну технологією приготування цукатів.

У виробництві цукатів використовують цукор, а процес приготування триває близько тижня, потім цукати відділяють від сиропу та сушать при спеціальній температурі. Термін їхнього зберігання – шість місяців.

Крім того, підприємці відновили стилістику упакування – старовинні листівки із зображенням Андріївської церкви, університетом Тараса Шевченка, Києво-Печерської лаври

Нагадаємо, судді кулінарного проєкту "Мастер Шеф" та "Мастер Шеф. Професіонали" випустять спільну книгу з рецептами.