Рецепт лизаветиного борщу згадувала в одному зі своїх листів сестра письменниці Ізидора Косач-Борисова. Секрет його неймовірного смаку – кислі яблука та буряковий квас.

Варто спробувати Не віриться, що м'ясо може бути таким ніжним: готуємо фаршироване куряче філе

Лизаветин борщ

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Зваріть курку до готовності та процідіть бульйон крізь сито.
  2. Вимитий та очищений буряк наріжте соломкою. Полийте буряковим квасом, посоліть і викладіть у глибоку пательню. Додайте нарізане соломкою кисле яблуко. Перемішайте, накрийте кришкою, додайте зібраний з бульйону жир і тушкуйте до напівготовності.
  3. Вимиту й очищену моркву та корінь петрушки також наріжте соломкою, а цибулю — кубиками. Складіть на іншу пательню й тушкуйте під закритою кришкою на олії.
  4. Очищену й вимиту картоплю поріжте довільними часточками. Капусту наріжте кубиками.
  5. Обсмажте пшоно на сухій пательні. Перекладіть його в ступку або мисочку, додайте 3 – 4 ложки бульйону й розітріть товкачиком.
  6. Покладіть картоплю та капусту в бульйон. Додайте всі тушковані овочі. Варіть під закритою кришкою 15 хвилин, потім додайте розтерте пшоно.
  7. Очищений часник пропустіть через прес. Додайте його до мисочки із салом, посипте зеленню петрушки й потовчіть товкачиком. Вимиту й очищену перчину наріжте дуже дрібно.
  8. Через 5 хвилин після закипання борщу покладіть у нього товчене сало разом із часником і петрушкою, а також перець. Скуштуйте борщ та відрегулюйте смак сіллю і буряковим квасом. Доведіть до кипіння. Готовому борщу дайте трохи настоятися.