Скільки варити кукурудзу, щоб вона стала м'якою: точний відлік часу

17 липня 2024, 12:12
Читать новость на русском

Джерело:

przyslij przepis

Варена молода кукурудза – це справжній символ літа, який приносить насолоду і дорослим, і дітям. Соковита, солодка і ніжна, вона стає ідеальним доповненням до будь-якого обіду.

Приготування вареної кукурудзи дуже просте і швидке, що робить її ще більш привабливою для тих, хто хоче насолодитися смачним та корисним овочем без зайвих зусиль. Щоб приготувати ідеальну варену кукурудзу, досить кількох простих кроків.

До теми Не всі по це знають: як смачно зварити молоду кукурудзу

Скільки часу варити кукурудзу

Якщо у вас немає великої каструлі, ви можете розрізати качани навпіл. Закип'ятіть воду з цукром (2 столові ложки цукру на 4 качани або на ваш смак), потім додайте кукурудзу і доведіть до кипіння. З моменту повторного закипання її варто варити приблизно 10 – 15 хвилин.

Варена кукурудза з маслом і сіллю

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 3 столові ложки цукру;
– 3 качани кукурудзи;
cирний соус:
– 1 щіпка меленого мускатного горіха;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 2 столові ложки пшеничного борошна;
– 460 мілілітрів молока 3,2%;
– 5 грамів петрушки;
– 1 щіпка чорного перцю;
– 200 грамів жовтого сиру, що добре плавиться;

– 1 щіпка солі.

Приготування:

  1. У велику каструлю налийте воду, додайте цукор і вкиньте очищені качани кукурудзи.
  2. Доведіть до кипіння і варіть не більше 8 хвилин.
  3. На сковороді розтопіть масло і додайте 2 столові ложки борошна. Смажте 3 – 4 хвилини, поки борошно не стане рум'яним.
  4. Постійно помішуйте, додайте молоко.
  5. Зменште вогонь і варіть до загустіння.
  6. Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом.
  7. Додайте натертий на крупній тертці сир.
  8. Перемішуйте, поки не утвориться однорідний вершковий соус. Додайте в соус подрібнену петрушку.
  9. Розкладіть варені качани кукурудзи на тарілки та подавайте разом із соусом.
Це така смакота: як правильно приготувати квасолю.